Fabrikkerne Nordwerk og AMBI lå i Ryesgadekvarteret som er omkranset af Østerbro mod nordøst, Blegdamsvej og Fælledparken mod nordvest, Nørrebro mod sydvest og søerne Sortedam og Peblinge mod sydøst. Kvarteret er 1,4 km langt og 250 meter bredt.
Beskrivelse af kvarteret Under krigen var det et tæt bebygget kvarter med boligblokke, baggårde, mindre industri og dagligvarebutikker. Ryesgade (markeret med en rød linje på ovenstående kortudsnit) var den store gade igennem hele kvarteret der blev delt af Fredensgade (markeret med en grøn linje) som dengang ligesom i dag var en af hovedfærdselsårene ind til centrum.
På den modsatte side af Østerbrogade ligger Rosenvængets Alle (markeret med en blå linje).
Politigården i København er markeret med en blå firkant. En udrykning herfra har formentlig kørt ad H.C. Andersens Boulevard, Farimagsgade til Sølvtorvet og derfra til venstre ad Sølvgade mod Ryesgadekvarteret hvor den blev stoppet af BOPA's dækningsgruppe ved Fredens Bro.
BOPA kunne let lukke kvarteret af fordi det var så afgrænset. Omvendt betød det også at sabotørerne skulle hurtigt væk efter aktionen for ikke at blive fanget af politiets afspærringer. Ude på Østerbro eller Nørrebro var det lettere at komme væk fordi brokvartererne er meget større.
Ryesgade set fra den tværgående Læssøegade mod Fredensgade